Spanje een prachtig vakantieland

Spanje is een erg populair vakantieland. Jaarlijks trekken er genoeg toeristen heen voor de perfecte zonvakantie. Spanje kent veel mooie stranden en natuurgebieden, ook zijn er verschillende steden die het hele jaar door erg in trek zijn. De hoofdstad Madrid en de stad Barcelona zijn echt een bezoekje waard als je in Spanje bent. Spanje is bereikbaar met de auto of het vliegtuig. Naast het land Spanje vallen de Canarische eilanden, Balearen en de Spaanse exclaves ook onder Spanje. Dit zijn allemaal eilandgroepen. Een vakantie in Andalusië is voor iedereen wel een leuke bezigheid!

City trip naar de hoofdstad: Madrid

Madrid, de hoofdstad en de grootste stad van Spanje. De in het centraal gelegen stad heeft maar liefst 3.2 miljoen inwoners. Het Koninklijk paleis van Madrid mag je niet missen als je Madrid. Het wekpaleis van de koning van Spanje telt 3418 kamers en is het op een na grootste paleis van Spanje. Puerta de Sol, is het beroemde plein met de klok van Casa de Correos. Naast de klok vindt je er verschillende standbeelden en fonteinen. Hou je van Spaanse marktjes? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de wijk El Rastro. In deze wijk is er elke zondag  een hele grote markt. Op de markt zijn er kraampjes met antiek, boeken, meubels en nog veel meer. Onderweg kom je genoeg bars en terrasjes tegen, om even bij te komen of om lekker te gaan lunchen. Naast alle

Uitgaan in Spanje

bezienswaardigheden kun je ook goed stappen in het uitgaansleven van Madrid. Paseo de Recoletos is een lange stadsboulevard met allerlei beelden en fonteinen. De boulevard heeft veel verschillende bars en restaurants waar je het tot de late uurtjes kunt vol houden. Je kunt Madrid bereiken met de auto of met het vliegtuig. Het vliegveld ligt op 17 kilometer afstand vanaf het centrum. Er rijden treinen, bussen en er rijdt een metro.

Ga je binnenkort op vakantie en weet je nog niet hoe je al je spullen meeneemt? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe reistas, Marington.nl heeft een zeer ruime collectie stijlvolle reistassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *