Vakantie Zuid-Afrika? Hier moet je rekening mee houden

Zuid Afrika staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan natuur en diersoorten. Hiermee is het een prachtige vakantie bestemming, waarbij geen enkele dag hetzelfde hoeft te zijn. Deze verscheidenheid geldt ook voor de bevolking van Zuid Afrika. Zo worden er veel verschillende talen gesproken en worden er verschillende culturen, tradities en religies gehanteerd. Voordat je daadwerkelijk aan een rondreis Zuid Afrika begint, moet je hier goed van op de hoogte zijn. Hieronder volgen daarom enkele weetjes over Zuid-Afrika. 

Betalingsmiddel
In Zuid-Afrika wordt er betaald met Rand. Dit is vernoemd naar de plek Witwaterrand waar vroeger heel veel goud gevonden werd. Je kan ook met Rand betalen in de buurlanden Namibiƫ Swaziland en Lesotho. Wanneer je dus van plan bent om naar andere landen te gaan naast deze buurlanden, zul je met een andere valuta moeten betalen.

Eten
Vlees is een groot onderdeel van de Zuid Afrikaanse cultuur. Zo is de Braai erg populair. Dit is een BBQ waar mensen samen komen en gezellig met elkaar kunnen kletsen. De gasten van de Braai moeten zelf hun vlees meenemen. Wanneer je dus uitgenodigd wordt voor een Braai, biedt dat de ideale mogelijkheid om te interacteren met de lokale bevolking. Neem dan geen kip mee, want dat wordt gezien als een vegetarisch gerecht en op de BBQ hoort vlees.

Gedrag
De Zuid Afrikaanse bevolking staat over het algemeen bekend als zeer open, warm, vriendelijk en een gevoel voor humor. Zo zullen ze tijdens een begroeting altijd willen weten hoe het met je gaat en wat je van het weekend gedaan hebt etc. Wees dan beleefd en vraag ook hoe het met hen gaat. Het is normaal om de tijd te nemen om elkaar te groeten. Bovendien zijn Zuid Afrikanen heel behulpzaam. Ze staan altijd klaar om je te helpen, zonder dat ze er iets voor terug willen. Humor is daarnaast een groot aspect van de Zuid Afrikaanse cultuur. Dit zie je onder andere terug op borden die je bij winkels ziet staan.

Zuid Afrikanen hebben daarnaast over het algemeen nooit haast en bekijken alles per dag. Wanneer je dus een afspraak met ze in plant kan het wel eens voorkomen dat ze toch besluiten dat het volgende week ook wel kan.

Klimaat
Ook binnen het klimaat is er sprake van diversiteit. Het noordwesten van Zuid Afrika is over het algemeen een woestijnklimaat. Dit betekent dat het erg droog is met weinig bebossing. In contrast staat het noorden en oosten van het land, waar meer een subtropisch klimaat heerst. Hier is het warm en vochtig, waardoor het landschap zeer groen is. Hierbij kan er soms gigantisch veel neerslag vallen. Het is daarom handig om niet alleen maar zomer kleding in te pakken, wanneer je een rondreis Zuid Afrika maakt, aangezien het dus per gebied kan verschillen.

Dit zijn slechts enkele weetje over Zuid-Afrika, lees vooral nog goed in voordat je daadwerkelijk op reis gaat! Mocht je nog meer informatie willen kijk dan ook eens op dit interessante reisblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *