Heeft u de boot al uit het water gehaald voor de koudere maanden?

De meeste boten worden rond deze koudere maanden uit het water gehaald. Mocht uw boot nog niet uit het water gehaald zijn dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een winterstalling. Als de boot toch voor een langere tijd in een stalling staat kunt u gelijk uw boot winterklaar maken. Want tijdens de drukkere dagen zult u hier waarschijnlijk geen tijd meer voor hebben. Tijd dus om te kijken wat er allemaal moet gebeuren voordat u de boot naar de winterstalling brengt. Dan zult u het aankomend vaarseizoen weer vanouds genieten van uw boot.


Wanneer kunt u het beste uw boot onderhouden?

Uw boot dient ieder jaar van een onderhoudsbeurt voorzien te worden. De winterperiodes zijn dan ideaal omdat uw boot hoogstwaarschijnlijk stil ligt. Uw rubberboot onderhoud zorgt dan voor een langere levensduur. Mocht u de boot niet stallen maar te water te laten liggen? Zorg er dan voor dat uw rubberboot van een afdekzeil wordt voorzien. Het wordt uiteraard wel afgeraden om uw boot tijdens de winter te water te laten liggen. Onderhoud aan uw boot is van cruciaal belang omdat uw boot uiteraard niet al te lang bestand is tegen het koude weer. Als u de boot ieder jaar voorziet van een onderhoudsbeurt zult u er ook geen omkijken meer naar hebben.


Wat is er nodig om uw boot winterklaar te krijgen?

Er zijn ook winterstallingen beschikbaar met werkplaatsen om uw boot te onderhouden en te stallen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u de boot ook altijd zelf van een onderhoudsbeurt voorzien. Hier wordt voornamelijk gesproken over een goede poetsbeurt om schimmel en vochtplekken te voorkomen. Daarnaast is het ook van belang dat u de spullen van boord haalt omdat deze spullen anders beschadigen door de winterse weersverwachtingen. Naast uw boot is uw buitenboordmotor uiteraard ook toe aan een onderhoudsbeurt. Vervang de olie en laat de motor en andere onderdelen controleren door professionele monteurs. Want als u de conditie van uw motor zo goed mogelijk blijft behouden zult u er ook langer plezier van hebben.


Bent u opzoek naar een erkend bedrijf ter onderhoud van uw boot?

Bent u nog zoekende naar een winterstalling of werkplaats om uw boot en motor te laten onderhouden? Dan moet u eens binnenlopen bij een watersport speciaalzaak. Zij weten u alles te vertellen op het gebied van boten. Het kan ook zomaar zijn dat de speciaalzaak een werkplaats op eigen locatie tot hun beschikking hebben. U bent er altijd verzekerd van dat uw boot in goede handen is. Uw boot wordt weer als nieuw aangeleverd en u kunt er het aankomende vaarseizoen weer tegen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *