Overnachten aan het Nationale park de Drents-Friese Wold

Bent u wel eens op vakantie in Drenthe geweest? Zo nee en u houdt van de natuur, wandelen en fiesten? Dan kunnen wij u een bezoek aan Drenthe zeker een keer van harte aanbevelen.

Op de grens van de provincies Drenthe en Friesland ligt namelijke een schitterend natuurgebied dat is uitgeroepen tot 1 van onze nationale parken in Nederland, het Drents-Friese Wold.

 Nationale park de Drents-Friese Wold

Het nationaal park Drents-Friese Wold strekt zich uit over een gebied van 6100 hectaren in de provincies Drenthe en Friesland. Het park is na de Hoge Veluwe het grootste heidegebied van Nederland en biedt een afwisselend natuurlandschap van bossen, vennen, schraalgrasland, kale duinen en zandverstuivingen. Doordat mensen in vroegere tijden de bossen kapten en door het grazen van schapen ontstond er een stuifzandgebied, het Aekingerzand.

In het zuidwesten van het park ligt het Doldersummer- en Wapserveld,een prachtig heidegebied. In het natuurpark leven o.a. de kamsalamander, adders en delen van het gebied worden begraasd door hooglanders, paarden en schapen.

Om de natuur van het Drents-Friese Wold optimaal te ervaren is het aanbevolen om actief buiten te zijn in het natuurgebied. Bij het bezoekerscentrum zijn een heleboel fiets- en wandelkaarten te koop.

EsceepIn het nationale park het Drentse–Friese Wold bevinden zich diverse gemarkeerde rondwandelingen (in totaal meer dan 130 km aan wandelpaden).

Ook liefhebbers van fietser komen aan hun trekken: verharde en halfverharde paden en 50 km aan speciale mountainbikeroutes zijn aangelegd. Daarnaast vindt u in het hele gebied her routenet voor ruiters.

Drie uitkijktorens bieden een fraai zicht over het stuifzandgebied, heidevelden en bossen. De uitkijktoren op de Bosberg is wel slechts op bepaalde tijden geopend.

 

 

 Overnachtingsmogelijkheden

Direct grenzend aan het Nationale park de Drents-Friese Wold vind u talrijke overnachtingsmogelijkheden als hotels en diverse campings als familiecampings, natuurcampings of seniorencampings.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *